Att träna på gym är populärare än aldrig förr och vi köper mer än gärna även hem olika träningsmaskiner och modern gymutrustningen även till hemmet för att skapa våra alldeles egna hemmagym – men kan det vara så att du tränar för mycket? Då säger din kropp ifrån.

2170215-group-of-people-weight-training-at-gymPå sidan http://www.casallpro.se/ kan en träningsnörd känna sig inspirerad, det är nämligen på sajter som denna där de bästa gymmen köper hem sin gymutrustning. Och är du en riktigt gym-person så har du troligtvis både en eller flera av dessa maskiner hemma i ditt hemmagym. Men något som du måste tänka på är om du gymmar för mycket, det är något som din kropp talar om för dig.

Så vet du om du gymmar för mycket

Aftonbladets humortidning Lajkat skojar friskt om känslorna alla känner när man gymmar, eller ska börja gymma. Men dessa har såklart inget att göra med om du tränar för mycket. Då känner du helt och hållet andra saker, och varningssignalerna du bör hålla utkik för är något som Café sammanfattat enligt följande:

  • Du kan inte släcka din törst utan känner dig konstant törstig. Din träningsvärk går aldrig över
  • Träningsvärken går inte över
  • Du kan inte sova eller så sover du konstant
  • Du har inget stopp i din träning och känner dig aldrig nöjd efter ett träningspass
  • Du är ofta sjuk eller skadad
  • Du ser inga resultat av din träning
  • Du blir trött snarare än pigg av att träna

Om något av ovanstående är känslor du känner i samband med din träning så betyder det att din kropp ber dig ta en paus från träningen. Lyssna på kroppen! Självklart finns det fler saker som visar om du ska ta en paus i träningen, men dessa är de mest framträdande känslorna. Ett tips är att börja varva ned igen, och det kan du göra med meditation. Här är en video som visar hur du slappnar av lite: