Många är vi som har ett gymkort vi använder flitigt. Men fler och fler börjar bli missnöjda med sina gym och funderar på att byta. Istället för att byta till ännu ett gym som inte lever upp till ens förväntningar, kan en idé vara att börja träna hemma istället.

2170216-group-of-people-weight-training-at-gym

Vi svenskar är inte lika nöjda med våra gym som tidigare, skriver Dagens Nyheter. Tre av tio kunder på olika gym runt om i landet har haft anledning att klaga det senaste året. Närmare 15 procent av de personer som blivit tillfrågade har planer på att byta gym. Friskis och Svettis är den gymkedja som ligger i topp och tillsammans med Sats är den det enda gym som ligger kvar på samma nivå som förra året. Alla andra gym får sämre betyg i år. Klagomålen är många men de vanligaste rör dåligt bemötande, dålig städning och problem med betalning.

Träna hemma istället

De måste kännas frustrerande att vara missnöjd med sitt gym, med tanke på hur mycket pengar det kostar att vara medlem på de flesta gym. De flesta kommer förmodligen byta gym när de är missnöjda, men en annan idé kan vara att börja träna hemma. Att träna hemma är ju helt gratis och man slipper vara missnöjd med betalningar och dåligt bemötande. Det finns en rad olika sajter på nätet man kan vända sig till om man vill ha lite hjälp med sin hemmaträning. På maxadinfettforbranning.se får du hjälp att träna hemma. Vill du läsa mer om företaget som står bakom träningstipsen, kan du klicka dig in på deras Facebook-sida.

Har man aldrig testat på att träna hemma och vill veta hur det känns, kan man bland annat läsa Metros tips på hemmaträning. De tipsar om att köpa ett par hantlar som man kan använda att göra flertalet övningar med.