Det är lättare än man tror att gå ner sig ett beroendeträsk. När man talar om beroenden tänker de flesta nog på alkoholister och narkomaner, men det finns även andra typer av beroenden, som kan vara lika destruktiva.  Man kan vara beroende av porr, mat eller spel, för att bara ge några exempel. Ofta yttrar det sig på det sättet att man börjar med något av en viss anledning, och utan att man märker hur det går till har själva aktiviteten blivit viktigare än det ändamål man från början hade för ögonen. Ett exempel: någon börjar spela på ett online casino i hopp om att bli rik, och kanske vinner denna person pengar i början. Men när han eller hon förlorar blir det viktigt att vinna tillbaka pengarna, och om man skulle lyckas med det, vilket är långt ifrån säkert, fortsätter man spela ändå. Man har utvecklat ett beroende.

Det finns många typer av missbruk, men ett liv i måttfullhet gör att man kan undvika dem. Det första rådet är som ni säkert förstår att inte spela om pengar. Det bästa är att inte göra det alls, och detsamma gäller intag av snus, cigaretter och liknande.  Vill man vara på den säkra sidan ska man även se upp med följande saker:
•    Salt. Ha inte för mycket salt i amten, utan minska på det. I början kommer du att tycka att maten inte smakar någonting, men du kommer snabbt att vänja dig.
•    Dåliga fetter. Undvik kakor, kaffebröd och margarin. Ät choklad med hög kakaohalt istället.